I morgen, onsdag 10. august, møtes fiskeinteresserte ungdommer i alderen 12-18 år på Svinsøya i Orkdal. Vertskapet for fiskeleiren er familien Snøsen Svinsøyen, som bor ved kommunegrensa mellom Orkdal og Meldal.

Ungdomsleiren arrangeres av Orkla fellesforvaltning i samarbeid med organisasjonen Elvene rundt Trondheimsfjorden. Målet med fiskeleiren er rekruttering til laksefiske.

På kurset, som går over to dager, skal ungdommene lære blant annet kasteteknikker, fluebinding, skjellprøveanalyser og om livet langs elva. Det er åpnet for totalt 12 plasser.

– Det er fulltegnet. Vi er veldig fornøyd med deltagelsen. De fleste meldte seg på rett etter at fiskeleiren ble kjent i midten av juli, sier Rune Krogdahl i Orkla fellesforvaltning.

Alt er gratis. Arrangøren stiller med mat og drikke og lokale instruktører. Og de som vil, får låne nødvendig fiskeutstyr.

Familien Snøsen Svinsøyen eier Orkdals lengste vald, cirka tre kilometer. Det tas cirka 100 laks her hver sesong, så valdet er attraktivt.

Etter de to kursdagene får alle deltakerne tilbud om å tilbringe fredag 12. august langs elva med å jakte på storruggen. På valdet er det ni høler i tillegg til enkelte groper hvor laksen liker å stå.