ST skrev torsdag i papiravisa om en laksefisker i Orkla som fikk 6000 kroner i bot, samt at han ble bortvist fra alle trønderelevene denne og neste laksesesong.

Han hadde i begynnelsen av august fått en fisk på godt over 100 centimeter, og da sier reglene at den skal settes ut igjen. Dette hadde ikke mannen gjort.

Nå får en ny fisker samme straff.

– Den siste saken stammer fra sist helg, forteller Rune Krogdahl, daglig leder i Orkla fellesforvaltning.

Den erfarne laksefiskeren, som i mange år har fisket laks i Orkla, innrapporterte fangsten sin som gjenutsatt. Samtidig la han ut et bilde av laksen og seg selv på sosiale medier.

– Det var andre, årvåkne fiskere som reagerte. Det er en utbredt internjustis i elva, sier Krogdahl.

Ved å bløffe om gjenutsetting, kunne mannen i realiteten ta én laks ekstra på kvoten. Men det verste med jukset er at han undergraver forvaltninga: Han rapporterer inn at det er én laks mer i elva enn det som er realiteten.

– Det er synd at noen få ødelegger for de andre, sier Krogdahl.

Da Krogdahl konfronterte mannen med bløffen, hevdet fiskeren at bildet på sosiale medier var et bilde fra i fjor. Men etter hvert som han ble presset, la han alle kortene på bordet.

– Han la seg skinnflat og angret til gangs, forteller Krogdahl.

Straffen blir 6000 kroner i bot. I tillegg blir han utestengt resten av sesongen og neste sesong i samtlige elver som tilhører Elvene rundt Trondheimsfjorden (ErT).

PS! Dette er den tredje fiskeren som blir ilagt gebyr og bortvist fra Orkla i år.