NAF-magasinet Motor har smakt seg fram til den beste maten langs veien i sommer. 97 spisesteder over hele landet ble nominert.
Motors lesere, NAFs distrikskontorer og spisestedene selv, har sendt inn sine nominasjoner til «Årets veimat 2016».
Kriteriene var enkle:
* Det må ha åpent hele dagen.
* Det må ligge ved en Europavei, riksvei eller fylkesvei.
* Maten bør være hjemmelaget, og stedet bør ha god service og godt renhold.
* Det er heller ikke noe minus at de som driver spisestedet ser sammenhengen mellom mat og miljø, for eksempel ved å redusere matavfall eller servere kortreist mat.
Sans Bergmannskroa på Løkken var én av de 97 finalistene. Dessverre nådde de ikke helt opp.
Vinneren «Årets veimat 2016» ble derimot Valdres Mathus i Oppland.
Bergmannskroa var også finalist i fjor. I beskrivelsen den gang skrev Motor: «Maken til service er det ikke mange som kan måle seg med. Kroa i det gamle gruvesamfunnet på Løkken Verk serverer god, tradisjonsrik mat. Hjemmelaget selvfølgelig, og i passe porsjoner.»
Juryen bedømmer spisestedene etter matkvalitet, service, beliggenhet, hygiene, atmosfære, tradisjon og pris.
PS! Sans Bergmannskroa ble i 2006 kåret til årets spisested langs veien i Norge av Ganefart, mens i 2008 kom de på delt andreplass. Ganefart er et samarbeid mellom Landbruks- og matdepartementet, Norges Bygdekvinnelag og Innovasjon Norge.