HEMNE: Torsdag 1. september spiller KIL/Hemne vennskapskamp mot selveste Rosenborg. Takket være landslagspause, har serielederen i Tippeligaen valgt å sette av denne datoen til det som for Rosenborg blir som ei treningsøkt å regne.

– Vi satser på at det blir fotballfest, og jeg har et håp om tusen tilskuere, sier Olav Magnus Stamnestrø, primus motor for happeningen.

Gjensyn

Ca 100 personer i støtteapparatet skal sørge for en minnerik fotballdag som innledes med foredrag av Kåre Ingebrigtsen og Erik Hoftun for KIL/Hemnes trenere og lagledere, og avsluttes med felles middag.

Siden Rosenborg har ytret ønske om å spille kampen på gress, blir gamle og ærverdige Ånesøyan tatt i bruk. Banen har ikke vært i bedre forfatning på 20 år.

– Vi håper det blir et gledelig gjensyn også for publikum. Tribunene er fortsatt intakt, kommenterer Stamnestrø.

To cupkamper

Rosenborg møtte KIL/Hemne i cupen både i 1991 og 2007. I 91 vant Rosenborg 5-0, og da spilte Kåre Ingebrigtsen (han scoret også ett) for Rosenborg, mens Erik Hoftun spilte for KIL/Hemne. Dette er så langt tilbake at Pål André Helland var bare ett år den gangen.

I 2007 var det nær ved at cupbomba smalt i Ånesøyan da hjemmelaget holdt til 3-3, før Rosenborg scoret seiersmålet på overtid av den andre ekstraomgangen.

Tett dialog

Det har i mange år vært nære relasjoner mellom KIL/Hemne og Rosenborg. Både det faktum at flere KIL/Hemne-spillere er blitt RBK-ere, og Rosenborg Fotballskole.

– All ære til Olav Magnus, som har bidratt til at vi har en svært god og tett dialog med Rosenborg, sier KIL/Hemne-leder Roger Lernes.

Gleder seg

Stamnestrø tror dette blir en motivasjon for både spillerne som skal utpå matta og for støtteapparatet.

– Og for publikum blir det en helt annen dimensjon å se Rosenborg-spillerne der de bor og komme så nær dem. Dette skal bli kjempemorsomt, sier han.

– Er Rosenborg så populære i Hemne at noen vil heie på dem og ikke hjemmelaget?

– Ja, det må vi være forberedt på, spesielt blant de yngste.