Restaureringsarbeidet med thamspaviljongen (se fakta nederst i artikkelen) er i gang igjen etter sommerferien. Dugnaden pågår i Coop-bygget på Bårdshaug vest.

Nå er det imidlertid klart at stavkirkebygningen ikke rekker å bli reist til Orkanger 2017 i juni neste år.

Det er allerede vedtatt at paviljongen skal stå på Bårdshaug-platået. I slutten av september i år skal kommunestyret avgjøre eksakt hvor der oppe. Dette ses blant annet i sammenheng med påbygg av kulturhuset.

Hva mener du om paviljongen? Det blir en publikumsmagnet for Orkdal Det blir mest utgifter knyttet til bygningen Jeg er likegyldig til hele saken Du må velge et alternativ Din stemme blir nå behandlet... Hva mener du om paviljongen? Det blir en publikumsmagnet for Orkdal 100% Det blir mest utgifter knyttet til bygningen 0% Jeg er likegyldig til hele saken 0% Du har allerede stemt 3 stemmer

«Dagene vil gå» i kjølvannet av dette møtevedtaket, og dermed kan ikke arbeidet med grunnmuren til thamspaviljongen starte før tidligst våren neste år.

– Da trenger vi tida. Åpning vil da trolig skje i september 2017 og ikke i juni, som først planlagt. Men dette er ingen krise for oss, forteller Olav Sigurd Kvaale, prosjektleder i Heimatt-gruppen.

PS! Deler av stavkirkbygningen skal være med i en større arkitekt- og kunstutstilling på Galleri ROM i Maridalen i Oslo i tidsrommet 8. september-16. oktober i høst.

Fakta om t hamspaviljongen :

* I 1892 fikk M. Thams & co. i oppdrag å bygge ei norsk stavkirke som skulle brukes som norsk paviljong under verdensutstillinga i Chicago i 1893. Kirka ble bygd på Strandheim Brug på Orkanger.

* Stavkirka, eller The Norway Building, som den ble kalt, er i dag den eneste bygningen som er bevart i sin opprinnelige form fra

verdensutstillinga i 1893.

* Siden 1936 har den befunnet seg i innvandrermuseet Little Norway i Wisconsin, som eies av Jennifer og Scott Winner.

* 6. desember i 2014 ble «Prosjekt Heimatt» etablert med mål å kjøpe stavkirkebygningen og bringe den hjem igjen til Orkdal.

* Sommeren 2015 ble paviljongen tatt ned i USA og fraktet til

Orkanger.

* Orkdal kommune har bevilget to millioner kroner til prosjektet.

* Prosjektgruppa ønsker stavkirkebygningen plassert nord for Bårdshaug herregård i tilknytning til Orkdal kulturhus.

* Planen var å reise paviljongen til Orkanger-dagene i juni 2017. Det rekker de ikke.

Slik ser thamspaviljongen ut. Den skal plasseres et eller annet sted på Bårdshaug-platået, altså i nærheten av Bårdshaug herregård.