Søndag 28. august inviterer bondelaget til familiedag på Fannremsgården med blant annet kalvmønstring, høyhopping, god mat og ponniridning.

Bonde Jon Fredrik Skauge ramser opp mye av det som skal skje i løpet av denne dagen som er en åpen dag i bondelagets regi. Han synes selvsagt det er stas å bli den utvalgte gården for årets arrangement.

– Det er artig at bondelaget velger en utradisjonell gård som vår, sier Skauge som blant annet driver et utstrakt samarbeid med gourmetrestauranten Credo i Trondheim som tar imot rømme og smør fra gården på Fannrem.

Kalvemønstring

På søndag er det bondelaget som preger aktivitetene på gården med blant annet kalvemønstring, utstilling av landbruksmaskiner på jordet, hopping i høyet, hesteskokasting og servering av kaffe fra svartkjel i skogeierlagets regi.

Ordfører Oddbjørn Bang åpner dagen etterfulgt av kåseri av skuespiller og kåsør Marianne Meløy.

Kalvemønstringa foregår ved Orkdal helsetun og demonstrerer også førstehjelp.

– Sigrid Moum fra Livsglede for eldre kommer også; kanskje for å kysse grisen, ler Skauge.

Storinnrykk

Mat blir det rikelig av med blant annet servering av restauranten Credo, bygdekvinnelaget, 4 H og Tine.

– Da det var åpen gård på Hafella, kom det 1200 personer. Så her er vi forberedt på mye folk, sier Skauge.

På gården er det høner, haner, kalver, kyr, sauer, en hest med føll og katter.

Smør, rømme og ost

Butikken på gården blir åpen som seg hør og bør, og det blir salg av egenprodusert smør og rømme samt ost fra Grindal ysteri som har vunnet mye heder og ære for osten sin denne sommeren.

– Linet er høstet, så det blir også anledning til å sikre seg en linbukett, sier Skauge.

Marianne Meløy kommer helt sikkert til å dele noen gullkorn ved åpninga av Åpen gård på Fannremsgarden på søndag.Foto: GT Nergaard