Kajakkpadlere fra Skaun kajakklubb gjorde mandag kveld en litt uvanlig tur på sjøen i Børsa.

I 19.30-tida observerte en padler en snekke som hadde rorhavari og var uten framdrift. Det var en del bølger og pålandsvind, snekken var på 31 fot og veier seks tonn.

Båten lå på tvers, mindre enn 15-20 meter fra land i Børsabergene (langs gamle E39), da det ble kastet om bord en slepeline fra en kajakkpadler.

Padleren fikk rettet opp snekka og begynte å trekke den fra land. Etter noen minutter kom det to padlere til. Disse lykkes i å trekke båten i retning Børsa båthavn.

– Snekkeeieren hadde kastet ut anker, men det er såpass brådypt at båten ville gått på land mot fjellveggen fem-ti minutter etter at slepelinen ble kastet om bord og festet i båten, forteller Asbjørn Solberg.

Etter cirka 45 minutter og 1,3 km trekking, kom RS UNI fra redningsselskapet og tok over slepet. Båten ble slept inn til havn i Børsa småbåthavn.

– Det ble forsøkt å kalle på alle båter i Gaulosen via VHF-kanal 16 fra kajakken, men ingen svarte i de 45 minuttene kajakkpadlerne slepte på båten. Det ble også forsøkt å signalisere til båter uten resultat, forteller Solberg.

En padler dro til Børsa båthavn for å varsle, og en båt var på veg ut da Redningsselskapets båt kom.