HEMNE: I kjølvannet av nedleggelsen av Expert-butikken ved Falksenteret, ser ikke senterleder Erik Snekvik for seg at det kommer noe nytt tilbud på hvitevarer og TV til Hemne.

– Det vil ikke skje noe i Falksenterets regi. Både når det gjelder TV/elektro og hvitevarer, er det en så ekstrem konkurranse at disse tilbudene ikke er liv laga i Hemne. Det ser vi nå etter nedleggelsen av Expert-butikken, sier Erik Snekvik.

Expert Hemne har opplevd ca en halvering i omsetning siden butikken flyttet til lokalene på Lankan, like ved Falksenteret, i 2010.

Hovedårsaken er økt netthandel, mener han.

– Både på hvitevarer og TV har nett overtatt store andeler av markedet. Dette vil fortsette.

Stor på handel

– Vil bortfallet av Expert-butikken føre til økt handelslekkasje?

– Det vil være nativt å tro noe annet. Jeg synes det er beklagelig at vi mister et slikt tilbud. Vi vet at dersom vaskemaskina går i stykker, trenger vi ei ny ei fort. Men det var altså ikke grunnlag for å opprettholde butikken, sier han.

Samtidig understreker han at det slett ikke er snakk om «verdens undergang» at Expert-butikken forsvinner.

– Butikker kommer og går. Vi må huske på at vi er veldig sterk på handel i Hemne i forhold til folketall, der eiere av fritidsboliger utgjør en stor andel. Det viktigste nå er fortsatt å være god på utvalg og service, og jeg tror ikke Expert-nedleggelsen vil gi store konsekvenser.

Telefoni

Når det gjelder andre varesortiment som Expert har forhandlet, mener Snekvik at dette skal bli ivaretatt av andre butikker.

– Vanlige forbrukervarer skal fortsatt være tilgjengelig. Min største bekymring er imidlertid at vi mister ekspertise på telefoni. Her jobber vi med å få på plass et nytt tilbud, men vi er langt i fra i mål.

Leier lokalene

Falksenteret har leieavtale i lokalene etter Expert. Det jobbes med å få inn ny leietaker.

– Lokalene blir neppe stående tomme lenge, men mer enn det kan jeg ikke si nå, sier Erik Snekvik.