– Jeg er oppriktig glad i den sjangeren selv. Det er jo den jeg er vokst opp med, sier Robert Sætervik, programleder for Radio Rock i NRK.

Som i fjor vil han lose publikum gjennom kvelden når det er duket for klassisk rock i Orklahallen 1. oktober.

Sætervik er ingen hvemsomhelst i norsk musikkliv. Foruten journalist, er han musikkprodusent og programleder for en rekke i NRK-satsinger de senere årene. Han presenterer konserter i programmet P1-scenen, og er sentral i NRKs sendinger fra en rekke festivaler som Bergenfest, Norwegian Wood og Notodden Blues Festival.

Skryter av arrangøren

– Det legges ned en voldsom dugnadsinnsats for å få til Oktoberrock i Orkdal. På nasjonalt nivå er det ingen som gjør noe lignende for å presentere den gode gamle klassiske rocken. Det er noe orkdalingene bør være stolte av, sier Sætervik

Selv om navnene på plakaten i hovedsak er beregnet for et voksent publikum, slutter aldri Sætervik å legge merke til at den klassiske rocken også har et grep om yngre aldersgrupper.

– I dag er det jo Kygo og mye annet som fenger ungdommen, men jeg er ofte ute på konserter og ser at bemerkelsesverdig mange unge digger både Stage Dolls og andre artister med røtter fra 70- og 80-tallet. Det er noe med den klassiske rocken som gjør den udødelig, sier Sætervik.

Levende legende

Selv gleder han seg spesielt til å høre Ken Hensley igjen. Han er best kjent fra sin tid i Uriah Heep, og var mannen som la grunnlaget for de fleste av Uriah Heeps hits på 1970-tallet, blant annet Gypsy, July Morning og Wizard.

– Hadde noen sagt til meg i 1975 at jeg skulle få høre Hensley spille i Orkdal i 2016, ville jeg aldri trodd dem, sier han.

Ken Hensley, som for øvrig fyller 71 år i dag, er fortsatt aktiv som soloartist og har mange fans verden over.

– Det er nok ikke bankkontoen til Hensley som gjør at han fortsatt holder på. Det er rett og slett at han får holde på med det han liker best her i livet – å spille klassisk rock for alle som liker det, avslutter Sætervik, som håper mange finner veien til årets rockebegivenhet i Orkdal.