Harald Gunnesmo har opplevd at hesten hans, Tverdals Lilja, har travet inn 310 000 kroner på 20 dager.

«Det ska’ itj gang an», sier den målløse rennbyggen.

I travmiljøet sies det at pengene betyr ingen ting, det er opplevelsene som teller. Men Harald Gunnesmo legger ikke skjul på at det faktisk betyr noe når du helt uventet mottar ei ekstra månedslønn på 310 000 kroner.

«Det e’ så gæle at det e’ itj te å tru, altså. E e’ mållaus, det e obeskrivele,» sier den ellers så sindige rennbyggen, men som etter de siste ukenes opplevelser på travbanen knapt vet hvilken fot han skal stå på.

Ny seier torsdag

Tverdals Lilja har siden første dag vist et utrolig talent, men har stort sett rotet det til med galopp. På grunn av dårlige treningsmuligheter, valgte Gunnesmo å sette hoppa i trening hos travtrener Stian Eilefsen på Østlandet. Der ble det raskt avdekket ei hovsprekk som nok har plaget henne lenge, samt en infeksjon i en bakfot.

Etter at dette ble fikset, sa det pang. Den 4. august ble det seier verdt 30 000 kroner på Lindesberg i Sverige. Forrige lørdag ble det seier i DNTs femårsløp for hopper på Drammen, og nye 250 000 kroner inn på kontoen. Torsdag ble det nok en seier verdt 30 000 kroner i Sverige, altså 310 000 kroner på 20 dager.

– Jeg ble så frustrert over alle galoppene på Leangen, at jeg holdt på å gi opp. En gang jeg kjørte heim fra Leangen, dro jeg innom veterinæren for å sjekke om hun hadde modent egg. Egget hadde imidlertid nettopp gått. Og takk og pris for det i dag. Hadde det vært et egg der, så hadde jeg bedekket henne der og da, sier Gunnesmo, som sier følgende på spørsmål om hva han tenker etter storseieren på Drammen:

«Å kom frå oppi hær å bank hele sullamitten tå di bæst femåringannj frå hele lannje, e’ uforståele for mæ altså. Det ska’ itj gang an!»