Førstkommende mandag, 29. august, kan rennbyggen gi sin forhåndsstemme når det gjelder kommunesammenslåinga med Oppdal. 12. september er den offisielle folkeavstemninga.

Torsdag denne uka var det kommunestyremøtet i Rennebu der politikerne ble presentert funksjonsfordelinga og økonomien ved ei eventuell kommunesammenslåing mellom Oppdal og Rennebu. Rådmannen la fram ei skisse for funksjonsfordeling som kommunestyret tok til etterretning.

Ordfører Ola Øie har i løpet av sommeren gått fra et nei-standpunkt til et ja til sammenslåing med Oppdal.

– Fra å være motstander til kommunesammenslåing, har jeg bikket over til et ja og til å se fordelene med å slå oss sammen. Jeg har grublet mye over positive og negative ting, og når jeg så slo disse regnestykkene sammen, ble det flere positive sider, sier Øie.

– En tenker ofte at en er glad i det en har. Men hvis en legger bort litt følelser og ser praktisk på det, og også ser på den økonomiske situasjonen, så ser en behovet for endring. Men jeg er selvsagt fortsatt like glad i Rennebu, understreker Øie som opplever at det er sterkt engasjement blant folk når det gjelder kommunesammenslåinga.

Selv om det ikke har vært formelle møter i sommer omkring temaet, så erfarer han at debatten har vært levende både blant politikerne og folk flest både på sosiale medier og der folk har møttes.

22. september skal kommunestyret i Rennebu ta endelig stilling til om de skal gå i kompaniskap med Oppdal eller bli stående alene.