ST skrev tidligere i år om ca. 600 husstander i Orkdal som i løpet av det kommende året vil få mulighet til å knytte seg til fiberbasert bredbånd. Husstandene har internett i dag også, men det er så tregt at det er vanskelig for eksempel å se video.

Avtale med Orkdal kommune

Svorka har inngått en samarbeidsavtale med Orkdal kommune som sikrer utbygging i store deler av kommunen som pr. i dag har et bredbåndstilbud som anses som for dårlig.

Surnadalsbedriften har etablert seg som bredbåndsaktør i Meldal og Orkdal, og ønsker å utvide tilbudet på utvalgte områder på Orkanger, og tilbyr den nyeste bredbåndsteknologien fiber.

– Vi startet innsalget med vårt standard fiberprodukt, men innså etter hvert at flere ønsket fiber det svingte enda mer av, sier daglig leder i Svorka, Håkon Solvik.

Svorka ønsker nå å klare opp i noen forvirrende elementer. De tilbyr TV-leveranse fra Canal Digital samtidig som de konkurrerer med dem på salg av både TV og bredbånd.

– Vi har fått tilbakemeldinger om at det påstås at vi ikke har et samarbeid med Canal Digital, men dette er feil, vi har en operatøravtale som gir alle våre kunder samme TV-tilbud som Canal Digitals egne kunder, sier Solvik.