Fiskeforedlingsbedriften Isfjord Norway AS har bestemt seg for at de skal flytte virksomheten sin til Orkdal. Lokalene deres i Trondheim er blitt for små, og dessuten er området omregulert til boligformål.

Orkdal kommunes næringssjef Aage Schei kastet seg umiddelbart rundt da han i fjor høst leste i Adressa at Trondheim kommune foretok seg minimalt for å beholde bedriften. Isfjord Norway var derfor på leting etter egnede arealer i andre kommuner.

Siden har det gått slag i slag. Flere kommuner meldte seg på for å få bedriften, men det var Orkdal som gikk seirende ut av kampen.

Isfjord Norway satser nå på å starte opp virksomheten sin på ei tomt rett sørvest for Oti-sentret sommeren 2018.

Mange av de ansatte har gitt uttrykk for at de ønsker å flytte til Orkdal. For at det skal gå så smertefritt som mulig, har Orkdal kommune invitert alle ansatte til en bli kjent-dag i løpet av september.

– Vi vil vise fram Orkdal; skole, barnehage, helse og boligområder. Hensikten er å få flest mulig til å flytte hit, sa Schei til formannskapet.

Orkdal kommune har de siste årene hatt en svak folkevekst. Isfjord-etableringen alene kan gi en større vekst enn det man har hatt på et helt år de siste årene.