Da Marit Sundset forlot hytta mandag morgen på Søvasskjølen for å dra på jobb ved Orkdal sjukehus, løp en ulv over E39 like foran henne. Dette skjedde cirka 50-100 meter fra Høgkjølen camping.

– Jeg er ingen ekspert, men er rimelig sikker på at det var en ulv. Den var stor og lysebrun, litt beigeaktig, forteller hun fem-seks timer etter opplevelsen.

Sundset stoppet i håp om å ta bilde av dyret.

– Ulven stod fem-seks meter unna bilen, i veiskråningen og så på meg. Den lusket dessverre av gårde og bak noen trær før jeg fikk tatt bilde, sier hun.

– Gikk du ut av bilen?

– Nei, det torde jeg ikke, svarer kvinnen fra Orkdal.

Ulven kom fra Søvatnet-sida og gikk over E39 i retning Omnsfjellet. Fra observasjonspunktet er det cirka ei halvannen mil til området (Gråfjellet/Sluppfjellet/Sæterfjellet) hvor Sundset har 120-130 sauer på beite.

Mandagens «ulvemøte» på Søvasskjølen rimer godt med en opplevelse gjort i samme område på fredag: Ingar Romundstad, som driver Ellingsgården inntil E39 på kommunegrensa mellom Orkdal og Hemne, kjørte atv på ei myr da det angivelig kom en ulv løpende etter ham.

– Den var én meter fra meg. Aggressivt flekket den tenner. Jeg hadde nok med å kjøre fra den, skrev han lørdag på sin egen facebook-gruppe.

Rovviltkontakt Geir Håvar Ingdal sier at det er gjort flere enn to observasjoner av ulv i Søvasskjølen-området den siste tida. I ettermiddag (mandag) skal han ut på stedet der Sunnset så dyret, i håp om å finne spor.

– Det er helst hår eller ekskrementer vi er ute etter. Dette kan DNA-analyseres, forklarer han.

– Så observasjonene er troverdige?

– Jeg har ingen grunn til å si noe annet. Det er dokumentert at det er ulv i Sør-Trøndelag, sier han.

– Kan ulven som ble sett på Søvasskjølen, være den samme som har ferdes i Rennebu og Meldal i det siste?

– Det kan være det. Ulven er svært mobil. Men vi kan ikke være sikre om det er samme eller to forskjellige, sier Ingdal.

Ingdals kollega Steinar Rikstad var i helga ute i kjølvannet av opplevelsen til Romundstad.

Det er den siste tida gjort flere observasjoner av ulv på Søvasskjølen i Orkdal. Ingne har så langt klart å ta bilde av den. Arkivbilde