HEMNE: Kystbygg Hitra AS, som har kjøpt bygningsmassen på det tidligere Hotell Jarlen og seinere asylmottaket på Skeiet i Hemne, har hatt møte med Hemne kommune om sine planer med eiendommen.

Den gikk til Hitra-firmaet for 350 000 kroner etter tvangssalg.

Flere enheter

I den såkalte forhåndskonferansen presenterte tiltakshaver planer om ca 12 leiligheter. I en tidligere rammeavtale, gitt til forrige eier, var det tillatelse til 24 boenheter. Kystbygg Hitra AS, antydet ca en halvering av dette i møtet med kommunen.

Hele bygningsmassen slik den står i dag skal imidlertid rives. Det skal deretter oppføres ny bebyggelse med to eller flere bygningsenheter. Dette vil gi eiendommen mer «luft», ifølge referatet fra møtet.

Bebyggelsen er videre tenkt bygd uten sokkel.

Ny søknad

Hemne kommune ser på dette som et nytt tiltak som krever ny byggetillatelse. Dermed utgår den tidligere gitte rammetillatelsen.

Det er Sørli Arkitekter AS som er hyret til å tegne «nye» Jarlen på Skeiet. Bygget har nå stått tomt i flere år. Daglig leder Erik Ranheim i Hitra Kystbygg AS uttalte tidligere i sommer til ST at han håper bygginga kan starte i høst.

Les også:

Tidligere Hotell Jarlen er solgt

Hotellsalg på stedet hvil

Det er kommet bud på hotellet

Lukter på hotellet

Hemne Hotel til salgs