Hvis du nylig har fått en e-post der det står at du er berettiget til å motta 2800 kroner i skatterefusjon, så er det trolig et svindelforsøk.

E-posten kommer tilsynelatende fra skatteetaten. Og når du trykker på linken for å få mer info om «gladnyheten», vises blant annet logoen til skatteetaten.

– Vi er tydeligvis inne i ei tid nå hvor noen forsøker å loppe folk for opplysninger. Rådet er å være svært oppmerksom på hva du trykker videre på når du mottar slike e-poster, sier Oddbjørn Botnan, daglig leder i inkassoselskapet Orkla Credit AS.

«Økonomiens vaktbikkje» mottok tirsdag en e-post fra skatteetaten. Men med hans bakgrunn luktet han fort lunta og tok kontakt med det som angivelig var avsenderen.

– Skatt Midt-Norge bekreftet at dette var et svindelforsøk, sier Botnan.

Han advarer nå folk mot ulike typer svindelforsøk, blant annet fra de som utgir seg for å være banker eller skatteetaten.

– E-postene ser seriøse ut. Men det de ønsker er etter all sannsynlighet å få nummeret til bankkontoen din, og deretter loppe deg for penger, sier inkassosjefen.

E-poster fra det som skal være fra Danske Bank har også dumpet ned i e-postkassen til folk i det siste. Også dette er det svindlere som står bak.