En 20-åring bosatt i STs nedslagsfelt ble like etter midnatt natt til søndag påført tre knivstikk på overkroppen av to ukjente personer på henholdsvis 16 og 20 år.

Dette skjedde i Nordre gate i Trondheim. Fornærmede ble fraktet til St. Olavs hospital. Det gikk etter forholdene bra, men i verste fall kunne det gått liv.

16- og 20-åringen har status som siktet. Årsak: Grov legemsbeskadigelse med farlig redskap. De var på stedet og ble pågrepet da politiet kom. Vitner pekte ut både de to og kniven som ble brukt.

Krimvakta ved Trøndelag politidistrikt opplyser til ST at «det er gjort mye i saken siden søndag», men at saken nå er overført til vold og sedelighetsavsnittet.

Men til tross for at begge de to siktede er kjenninger av politiet fra tidligere voldssaker, ble de løslatt på søndag.

– Den ene ble sluppet søndag kveld og den andre litt tidligere på dagen, bekrefter krimvakta og legger til at det er en politijurist som har vurdert dette som et riktig tiltak.

Mandag denne uka sa daværende krimvakt følgende: – Vi har ikke vurdert at det er verken fare for bevisforspillelse eller fare for gjentakelse.

Det skal være kun den ene av de to som stakk 20-åringen. Politiet ønsker ikke å si hvem av de siktede det er. Heller ikke hvilken type kniv som ble brukt ønsker de å gå ut med.

St. Olavs hospital informerte tidlig søndag formiddag at skadene til 20-åringen etter knivstikkinga var alvorlige, men at status var stabil. Han ble på dette tidspunktet behandlet på avdeling (ikke intensiven). Noe senere oppdatering har ikke kommet.