– Skriv at vi har gratis vafler. Skriv gratis med store bokstaver!

Bibi Kvarsnes fra Orkdal Røde kors ler hjertelig. Sammen med Hege Røttereng fra Orkanger sanitetsklubb er hun innom avishuset for å fortelle at de nå starter opp igjen med internasjonal kafe, som er særlig rettet mot innvandrere og flyktninger.

– Det er et tilbud som er åpent for alle, alle er velkomne. Kvinner, barn, menn, hele familien. Både de som er helt nye i landet og de som har bodd her en stund. Det er viktig med språktrening, og da er det bra at de får noen å snakke med, sier Kvarsnes.

Tidligere har de to organisasjonene arrangert hver sine kafeer, men nå går de sammen om et felles arrangement hver onsdag. Denne uka arrangeres den første kafeen på biblioteket, deretter blir den i de gamle lokalene til Askeladden barnehage.

– Hvorfor vi gjør dette? Vi i saniteten jobber etter foreningens statutter som sier at vi skal hjelpe de som har utfordringer. Det å komme som ny til et fremmed land må kunne sees på som en skikkelig utfordring, og vi ønsker å bidra til at det blir lettere, sier Røttereng.

– Dessuten ønsker vi å legge til rette for at de skal føle seg trygge her. Vi tror også at en god start og gode venner vil kunne bidra til at man lettere unngår at det blir bråk og kriminalitet, sier Kvarsnes.

Les også:

Uventa støtte

– Det handler om å dele

Hege Røttereng i Orkanger sanitetsklubb og Bibbi Kvarsnes i Orkdal røde kors går sammen om å arrangere internasjonal kafe.