Torsdag skal Britt Solemsløkk Helgemo feire at butikken hennes, Britt i by’n, er ett år. Helgemo sa i fjor opp en trygg jobb som butikksjef for å kunne starte for seg selv, og torsdag blir det jubileumsfest med kaffe, hjemmebakst, tilbud og konkurranser.

Da ST besøkte Britt Solemsløkk Helgemo tirsdag, hadde undertegnede med seg den syriske flyktningen Sharif Wallo.

Wallo er hos ST en gang i uka for å bli flinkere i norsk. 31-åringen er utdannet elektroingeniør, og er svært bevisst på at han må bli god i norsk for å kunne få jobb i Norge.

Alepposåpe

Da vi kom inn dørene hos Solemsløkk, ble Sharif Wallo presentert for Helgemo, og hun fikk blant annet vite at han kommer fra Aleppo i Syria.

– Åh, jeg har selger jo alepposåpe, kunne hun fortelle.

Dermed tok hun med seg syreren bort til skapet der hudpleieproduktene har fått sin plass, og en ivrig Sharif kunne fortelle at denne såpa er veldig fin for huden. Med stor innlevelse fortalte han om da moren hans vasket ham med alepposåpe da han var liten gutt.

God for huden

Alepposåpa er den eldste såpa som finnes, og er blitt produsert i over 4000 år. Den inneholder oliven og laurbærolje. Jo høyere andel laurbærolje, jo bedre skal den være for huden. Mange har opplevd stor bedring fra hudlidelser som psoriasis og eksem

Såpa blir kun produsert i Aleppo i Syria, men flere såpefabrikker er nå bombet.

– Jeg har lett etter alepposåpe helt siden jeg kom til Norge, og så fant jeg den i samme gata som jeg bor, sa en glad mann fra Aleppo i går.