En turgåer fant onsdag ettermiddag et skadet lam på Nerskogen i Rennebu. Dette er i Sørøyåsen-området, kun fire-fem kilometer fra der et annet skadet lam ble funnet sist søndag og avlivet.

Ved begge tilfellene er skadeårsaken «antatt ulv».

– Lammet som ble funnet onsdag, ble også avlivet. Det er konkludert med at ulv igjen står bak, sier rovviltkontakt Steinar Rikstad, som ikke selv var på Nerskogen i går (onsdag).

Dette var den femte sauen som er skadet og senere avlivet siden ulven startet herjingene i området i Rennebu. Saueeierne har allerede startet innsankinga i frykt for nye angrep.

– Opprinnelig skulle sankinga starte i midten av september. Men på grunn av tapene i det siste, starter de tidligere. Saueeierne begynner å bli frustrerte, sier Rikstad.

Det er så langt ikke funnet noen kadaver etter ulven. Men Rikstad er spent på hva saueeierne vil finne når de er ute og sanker inn dyrene sine.

Hjortejakta startet også 1. september. Rovviltkontakten ber alle som ferdes i skogen ha øynene med seg å varsle dersom de ser ulven, finner kadaver eller ser unormal fugleaktivitet (flyr over kadaver).

Etter søndagens funn ble det på nytt gitt fellingstillatelse på ulven. Den varer til og med søndag 4. september.

PS! Det er foreløpig ikke noe nye observasjoner av ulv på Søvasskjølen i Orkdal og på kommunegrensa til Hemne.