Skolejoggen er et tradisjonsrikt solidaritetsløp, der skoleelever over hele landet deltar for å gi sin støtte til verdens mest sårbare barn.

I 2016 går løpsinntektene til SOS-barnebyers arbeid for barn på flukt.

I Sør-Trøndelag skal følgende skoler delta: Hovin skole, Rosmælen skole, Soknedal skole, Bratsberg skole, Dyrøy oppvekstsenter, Gjølme skole, Løkken Verk Montessoriskole og Buvik skole.

I fjor deltok over 1800 skoleelever fra Sør-Trøndelag i Skolejoggen for SOS-barnebyer, og nå er det klart for en ny runde.

– Interessen for Skolejoggen viser at norske skoleelever har et genuint ønske om å hjelpe, og at de griper muligheten når de får sjansen, sier Rikke Soligard, rådgiver for skole og barnehager i SOS-barnebyer.

Skolejoggen har lange tradisjoner i Norge og har blitt arrangert på barne-, ungdoms-, og videregående skoler i mer enn 30 år. Arbeidet tar sikte på å fremme fysisk aktivitet i skolen, og samtidig bidra til solidaritet med barn i andre land.

Marit Bjørgen er ambassadør for Skolejoggen, og hun mener at det er både morsomt og meningsfylt å delta.

– Det er morsomt fordi man gjør noe sammen med andre og fordi man utfordrer seg selv. Det er meningsfylt fordi man samtidig utgjør en forskjell for noen av de barna i verden som trenger det som mest, sier hun.

Alle elevene som er med i Skolejoggen kan betale en frivillig startkontingent. I fjor hadde Skolejoggen mer enn 35 000 deltakere landet rundt, og tilsammen ble det samlet inn over én million kroner til SOS-barnebyer.

– Engasjementet rundt skolejoggen er stort fordi elevene vet at deres deltakelse er med på å gjøre en viktig forskjell i andre barns liv. Vi er utrolig glade for å ha alle disse flotte skolene med på laget i vårt arbeid for sårbare barn på flukt, sier Soligard.