Foreldrene til barna på avdelingen «Rasmusrommet» på Evjen barnehage har denne uken levert og hentet ungene i Trollskogen på Evjen i stedet for i barnehagen. Barnehagen har nemlig hatt den årlige friluftsuken som er veldig populær blant både barn, foreldre og ansatte.

– Vi blir kjent på en helt annen måte enn når vi er i barnehagen. Her leker de mye mer sammen slik at barna på avdelingen blir mye bedre kjent i oppstartsfasen av et nytt år, forteller avdelingsleder Magnhild Evjen.

Helt annen leik

Evjen sier at barna får leke på en helt annen måte ved å være ut i skogen.

– Inn i skogen finner de veldig mye å gjøre og det er ingen som går rundt og kjeder seg. I tillegg er dette veldig bra for den motoriske treningen. Vi ser at de som tidligere har vært litt utrygge, plutselig befinner seg godt opp i et tre.

Bålkos

Foreldrene bringer barna til Trollskogen på morgenen, hvor de kan sette seg rundt bålet og spise frokost.

– Vi hører fra foreldrene at barna gleder seg til å komme i barnehagen denne uken og foreldrene er veldig positive til å bringe og hente barna her, sier Evjen.

Det er litt mer forberedelse til en slik uke, men det lever de ansatte godt med.

– Vi må forberede oss litt mer, men det går veldig bra når vi får en slik fantastisk uke sammen med barna. Det er ikke gjerde her, så vi må telle ungene litt oftere for å ha kontroll. Vi har tatt med feltdo og det synes ungene er litt stas å bruke, forteller Elin Venn.

Skattejakt

Fredag var det lagt opp til skattejakt for barn og det var selvsagt et stort høydepunkt.

– Vi fant et skattekart opp i et tre og etterpå fant vi en skattekiste, men den var tom. Denne hadde kaptein Sabeltann allerede tømt, men heldigvis fant vi en ny skattekiste og den hadde han ikke tatt. Opp i der var det sjokolade, forteller et av barna med stor innlevelse.

Det er i hvert fall liten tvil om at barna har hatt en spennende og opplevelsesrik uke i Trollskogen.