ST skrev tidligere denne uka skrev ST om at én aktør hadde kjøpt alle de åtte leilighetene i prosjektet som har navnet Orkdalsvegen 515 på Fannrem.

Eiendomsmegler Jørgen Rostad hos Eiendomsmegler 1 sa i artikkelen at han ikke kjente til at det hadde skjedd noe tilsvarende i Orkdal.

– Vi har aldri vært borti en så stor engangsinvestering, sa Rostad i tirsdagens avis. Han fortalte samtidig at kjøperen hadde sikret seg leilighetene for å leie dem ut.

Det er Orkdal kommune som skal leie de fire leilighetene som nå står ferdig. Det bekrefter enhetsleder Arnt Tronvoll i Orkdal kommune.

Leilighetene er på 78 kvadratmeter, og har tre soverom.

– Vi planlegger å flytte inn familier i leilighetene, og vi har aktuelle kandidater til tre av dem, forteller Tronvoll og legger til at det i hovedsak dreier seg om syrere.

Kommunen har inngått en treårig avtale med huseieren, med vanlig tremåneders oppsigelsestid.

Tronvoll forteller at husleia ligger på et edruelig nivå, sammenlignet med de til dels skyhøye leieprisene som er i Orkdal.

– Vi skal betale 9000 kroner i husleie, og det er det ikke noe å si på for en helt ny treromsleilighet. Vi betaler ikke hva som helst, for vi vil ikke være med på å presse opp prisnivået enda mer.