Dersom konflikten mellom KS Bedrift Energi og arbeidstakerorganisasjonene ikke er løst innen fredag 30. september, vil ansatte i Svorka Energi gå ut i streik fra denne datoen.

Dette vil medføre at Svorka har redusert tilgjengelighet og begrensede tjenester i den perioden streiken varer. Spesielt gjelder dette nettavdelingen. Tilgjengelig kapasitet vil prioritere feilretting i nettet for å unngå fare for liv og helse. Daglig drift utgår, men overordnet vakt vil gå som normalt, skriver Svorka Energi på sine nettsider.

30 selskaper

EL og IT Forbundet varsler opptrapping av streiken ved 14 nye selskaper og ytterligere 286 ansatte fra fredag morgen av.

Dermed vil forbundet ha til sammen 502 medlemmer i 30 ulike selskaper ute i streik, med mindre det kommer på plass en løsning i mellomtiden. Konflikten står mellom EL og IT Forbundet og KS Bedrift, og dreier seg først og fremst om avspaseringsordningen til beredskapsvaktene i kraftsektoren.

- Våre medlemmer ønsker å beholde den hviletiden de har i dag, og som våre kollegaer i private energiselskaper for lengst har fått tariffestet. Vi håper fortsatt på en løsning, men må trappe opp for signalisere hvor viktig dette er for beredskapsvaktene, sier Bjørn Fornes, forhandlingsleder for EL og IT Forbundet.

Kan bli tatt ut

Disse selskapene kan bli tatt ut i streik på fredag:

EL og IT Forbundets opptrappingen av streiken omfatter 14 virksomhet og 286 ansatte fra fredag morgen. Ansatte per selskap står i parentes.

* Alta kraftlag SA (39)

* Midt Nett Buskerud AS (26)

* AS Eidefoss (45)

* Aurland Energiverk AS (8)

* Meløy Energi AS (17)

* Ballangen Energi AS (18)

* Skånevik Ølen Kraftlag (17)

* Røros Elektrisitetsverk (27)

* Repvåg Kraftlag SA (19)

* Svorka Energi AS (14)

* Finnås Kraftlag (18)

* Luster Energiverk AS (12)

* Lærdal Energi AS (8)

* Suldal Elverk KF (18)