En mann i 50-åra fra STs nedslagsfelt er dømt til ni måneders fengsel for nedlasting av barneporno. Det er beslaglagt minst 10 500 bilder og 359 filmer med en samlet spilletid på over 28 timer.

Delte med andre

Felles for materialet: Det viser framstilling av seksuelle overgrep mot barn eller framstillinger som seksualiserer barn. Det er snakk om nakenposering og seksuelle handlinger med voksne. Det er snakk om handlinger av barn ned i spedbarnsalder og opp i tenårene.

Flere av bildene er også gjort tilgjengelig for andre ved bruk av chatteprogram. Tiltalte hadde der skrevet hva han selv ønsker å gjøre med de avbildede barna.

Over ti år

Mannen, som tidligere er ustraffet, har kommet med en uforbeholden tilståelse i retten. Dette har gitt ham én måned strafferabatt i forhold til påtalemyndighetens påstand om ti måneders fengsel. Sakens grovhet, der ett forhold i dommen beskrives som torturlignende, har imidlertid redusert betydningen av tilståelsen.

Et annet skjerpende moment er at nedlasting og deling av bilder har pågått så lenge som drøyt ti år.

Datautstyr inndratt

Mannen har sonet 40 dager i varetekt. Dette kommer i fradrag fra de ni månedene han er dømt til å sone. Det er ifølge dommen også inndratt diverse datautstyr som er benyttet i de straffbare handlingene.

Han vedtok dommen på stedet.