Vassendgutane skal spille på Storås 21. oktober. Foto: Kaare Basso/Vassendgutane

Det er Storås dans som står som arrangør når Vassendgutane tar turen til Meldal 21. oktober. Dette er første gangen det populære bandet spiller i Meldal, og nå kommer de etter påtrykk fra publikum.

– Vi får mye spørsmål på artister fra våre gjester, og nå har vi fått en del spørsmål om Vassendgutane. Etter påtrykk fra publikum har vi valgt dem denne gangen, sier Gunnar Sørløkk, leder for Storås dans.

Han sier at dette er et band som favner bredt, og han håper det kommer en del voksne folk også.

Første fest

Dette er en litt annen type arrangement enn de typiske dansefestene. Det legges opp til både mat- og alkoholservering på avgrenset område. Publikum får fargebånd etter alder.

Den nye Meldalsbanken arena ble tidligere i sommer brukt i forbindelse med dansefestivalen, men dette er første arrangement av denne typen.

– Vi har plass til rundt 2500 gjester, men regner med at det kommer rundt 1500 denne gangen, sier Sørløkk.

Solgte til platina

Vassendgutane slo igjennom for alvor i 2005, med albumet «Ungkar med dobbelseng». I 2008 gikk albumet XO til topps på VG-lista og solgte til dobbel platina, med over 80 000 eksemplarer. En av bandets mest kjente låter er kanskje «Granada».

Bandet består av syv medlemmer, og har sitt utspring i Åmdalen i Ørsta. De har hatt suksess med sine humoristiske og country-preget musikk.

Siste av totalt ni album ble sluppet i mai 2015.