Statskog har lansert en karttjeneste, hvor du på et norgeskart kan se hvem og hvor det blir skutt elg.

Elgbørsen omfatter statsgrunn utenfor statsallmenning. Det er kvote på om lag 1 600 elg totalt på disse områdene, som strekker seg fra Kvænangen i nord til Gjerstad i sør.

– Vi vet at jegerne er svært interesserte i jaktresultater. Dette er informasjon som vi i Statskog allerede har. Det nye er at vi har utviklet en kartbasert webløsning som er tilgjengelig for alle. Det tror vi er en ekstraservice jegerne og mange andre vil sette pris på, sier Statskogs fagsjef for jakt og fiske, Jo Inge Breisjøberget.

Jegerne rapporterer selv inn hva som er skutt, herunder type dyr og slaktevekt. Dette gir Statskog nødvendig kontroll på uttaket av elg i sine områder. Statskogs erfaring er at jegerne rapporterer inn korrekt informasjon.

– Åpenhet rundt jakten kan forenkle lokale forvaltningsdiskusjoner og vil bidra til å ta bort grunnløse spekulasjoner. Jegerne vil sette stor pris på det, og jeg tror mange andre vil ha interesse av å se hvilke dyr som er skutt i områder der de ferdes, sier Breisjøberget.

Jegerne rapporterer fortløpende under jakta, senest et døgn etter at dyr er skutt. Informasjonen vises i Statskogs elgbørs idet jegeren har rapportert.