For 16 år siden, var det gasskonferanse i Hemne. Der var blant andre daværende Statoil-direktør Finn Kulås, som jeg vil si dagdrømte særdeles seriøst, men at det han dagdrømte om ikke ville bli en realitet innen tidsperspektivet han hadde satt.

Kulås holdt et foredrag hvor han blant annet nevnte at «om 10-15 år har trolig metanol erstattet bensin og diesel som drivstoff i biler. Ja, også mobiltelefonen, PC-en, og andre større og mindre strømkrevende apparater kan få metanol som energikilde».

Nå er vi 16 år senere, og denne gamle avisartikkelen er første gang jeg hører om noe slikt. Så vidt meg bekjent, er ikke dette en realitet enda, jeg lader i alle fall mobilen min med strøm.

Det stoppet ikke hemnværingene Bjørn Johansen og Frank Sinnes, begge driftsteknikere på Statoils metanolfabrikk fra å mene at det var veldig spennende.

«Tenk deg en liten ampulle med metanol. En liten dusj av denne væska i mobiltelefonen din, og den er oppladet for flere dager.»

Ja, det er lov å drømme om noe slikt, i alle fall i disse dager, hvor daglig opplading av de fleste mobiltelefoner på markedet er en nødvendighet. Noen til og med flere ganger for dagen.