1. november starter Kirkens Bymisjon sin julekampanje «Gled en som gruer seg til jul». Da skal forhåpentligvis 10 000 oransje skjerf være klar til å tas i bruk.

Samfunnsansvar

– Som bedrift ønsker vi å ta samfunnsansvar. Å drive bedrift er ikke bare på selge varer og tjene penger. Det handler om så mye mer; hvordan har mennesker og dyr det i samfunnet vårt, sier Inger Lise Neeraas som er daglig leder ved garnbutikken Made by you på Amfi Orkanger.

Også i 2015 deltok bedriften på Kirkens Bymisjon sin skjerfkampanje.

– Kirkens Bymisjon i Trondheim fikk inn 650 skjerf; av disse kom 100 fra Orkanger, sier Kine Vestad i Kirkens Bymisjon i Trondheim.

Hun er svært glad over å ha en så tent samarbeidspartner i Orkdal.

Omsorg og varme

I skjerfaksjonen er Made by you støttet av Sparebank 1 Midt Norge og Amfi Orkanger. I fjor gikk garnbutikken tom for garn. Det skal de sørge for ikke å gjøre i år. Fredag 30. september var garnet på plass i butikken, og folk kan nå komme og hente garnpakker. Det er beregnet fire nøster til hvert skjerf, og i utgangspunktet er det én garnpakke per person.

– De oransje skjerfa er symbol på varme. Det skal varme dem som får skjerfet, men det ligger også mye omsorg og varme i det å strikke skjerfet, sier Neeraas.

– Vi vil bidra med varme og omsorg. På denne måten hjelper vi folk til å kunne bidra. Det ligger mye god energi i det å hjelpe, sier Kine Vestad som regner med at Kirkens Bymisjon også vil ha en aktivitetsdag på Orkanger som følge av det sterke engasjementet fra Neeraas og Made by you.

1. november skal de oransje skjerfa være samlet inn til Kirkens bymisjon i Trondheim for så og deles ut og henges opp rundt i byen.

Les mer

Les mer i papir/e-avis.