I slutten av august dro Tander Bakli, postmannen Dag Otto og Mor til Spania. Det ble det film av, og 7. og 8. oktober vises filmen «Tander til Syden» i Orkdal kulturhus rammet inn av et humorshow.

Det er flere år siden at Jomar Bjørnbeth fikk ideen om at det måtte være artig om Tander Bakli, postmannen Dag Otto og mor dro til Syden. I sommer var tanken overmoden, og Knut Ole Laksøyen, Jomar Bjørnbeth og Merethe Huseby dro til Quesada i Spania med Hans Magnus Kvåle som filmmann.

Utfordrende filming

– Det ble ingen ferie. Det ble derimot en knalltøff timeplan med filming fire dager til ende, forteller Knut Ole Laksøyen som erfarte at det er langt mer utfordrende å lage film av Tander Bakli på flyplasser, på fly, på spanske restauranter og strender enn det er i ødemarka i Orkdal.

Tillatelser måtte innhentes, da det er utfordrende nok bare å vise fram et stort kamera på flyplassen. På Værnes troppet de opp klokka fire om natta i full habitt som Tander, postmann og mor. Det var bare å hoppe i det, og filminga startet allerede på flyplassen for å fortsette på flyet til medpassasjerenes store nysgjerrighet.

– Vi måtte legge igjen alle hemninger hjemme. Litt ekkelt var det de gangene kameraet ikke var synlig, og folk ikke forsto hva vi drev med, ler han.

Makkoundertøy

Under oppholdet i Spania, ble det også noen utfordringer med lokalt politi. Ikke så merkelig da det ikke akkurat er dagligkost at det kommer folk ikledd skinnlue og hvitt makkoundertøy i varmen på stranda.

– Det var en tung prosess der vi var avhengige av å treffe de rette folka, og det gjorde vi heldigvis, smiler Laksøyen, og forteller at de også headhuntet en del lokalbefolkning under filminga.

Sydenske land

Les mer i papir-/e-avisa av ST.