En oktoberdag for 23 år siden kom sjokkbeskjeden ingen ønsket å høre. Nils Arne Eggen trakk seg som trener for Rosenborg Ballklubb. Han gav muntlig beskjed til ledelsen etter langt spillermøte den fjerde oktober, og den femte bekreftet han dette skriftlig ovenfor ledelsen i Rosenborg.

Avgangen ble presset frem av spillerne i RBK, opprinnelig til styreformann Nils Skutle. Etter spillermøtet overnevnte mandagskveld, var det ingen av spillerne som lenger krevde avgangen, men den massive kritikken mot Eggen ble gjentatt.

Spillernes misnøye mot Eggen gikk på to hovedpunkt. For det første hans generelt dårlige oppførsel overfor enkeltpersoner, og for det andre manglende fotballfaglig innsikt. Det siste kom som en overraskelse, siden Rosenborg hadde vunnet nærmest alt som var i Norge siden 1988.

Spillerne følte imidlertid at det var mer å hente, og holdt av og til egne spillermøter og la taktikk uavhengig – og i strid med Eggens, noe som blant annet førte til 4-5-1-formasjon på bortebane.

Hos den vanlige tilskuer på Lerkendal, var Eggens stilling udiskutabel. Alle sluttet unisont opp mot ham, og han blir fortsatt hyllet den dag i dag, men disse fikk stort sett se den blide og omgjengelige Nils Arne. Trener-tyrannen, som spillerne kalte ham, var det få som så.

Men historien hadde en lykkelig slutt (som sikkert sto i avisa noen dager senere). Etter hektisk møtevirksomhet, hvor spillernes talsmann, Ola Bye Rise, var en sentral talsmann, ble Eggens avskjedsbrev revet i stykker, og treneren fikk fortsette frem til 1997. Så var det en pause frem til han tok over igjen fra 1999 til 2002, og noen måneder i 2010.