Det ble klart etter at helse-, kultur- og oppvekstutvalget (HOKU) behandlet forslaget til rom- og funksjonsprogram for utvidelse av Skaun ungdomsskole i dag.

– Vi har jo et ønske om at dette skal bli en storstue for kulturen i kommunen, sier HOKU-leder Espen Tørset (SV).

Han mener løsningen som rådmannen i utgangspunktet hadde foreslått, med aula for rundt 400 mennesker inne i skolebygget, kan være en bra løsning, men foreslo likevel på vegne av flertallsgruppa (Sp, Ap og SV) at man i tillegg skal vurdere et amfi inne i den planlagte idretts- og kulturhallen.

– Vi ønsker å se på om det går an å ha større arrangement i kulturhallen. Dette skal ikke bare være en idrettshall. Samtidig vet vi at det er skolens behov som først og fremst skal ivaretas, sier Tørset.

Fra før har politikerne bedt om å få en scene ved den ene tverrveggen. I dagens møte la de i tillegg inn en lysbom i hallen.

– Så er det opp til tilbyderne å se på hvilke løsninger man kan lande dette med.

– Da kan man kanskje like godt kalle idrettshallen for et kulturhus?

– Ja, kanskje det? I Skaun kommune bør vi legge til rette også for større kulturarrangementer. Vi kunne godt ha kalt det et kulturhus, sier Tørset.

Det var imidlertid ikke full politisk enighet om dette i dagens HOKU-møte. Både Buviklistas Eva Overholt, Høyres Johanne Hammer og Frps Rune Kokås stemte mot forslaget om å få vurdert amfi inne i idretts- og kulturhallen. Eller i «kulturhallen» som den nå omtales som.