4H er en ideell barne- og ungdomsorganisasjon som tar sikte på å utvikle aktiv og samfunnsengasjert ungdom. Gjennom prosjektarbeid over minst 7 år, og under mottoet «å lære ved å gjøre», kan man oppnå den høyeste utmerkelsen i organisasjonen – nemlig å bli en alumn.

Som alumn kan man bli med videre i organisasjonen som ung voksen og man kan bli medlem i en eller flere av landets alumnklubber under mottoet «å gjøre det beste sammen lenger».

I Sør-Trøndelag er det STÆA som gjelder. STÆA står for Sør-Trøndelag Ærverdige 4H-Alumner, og ble stiftet i 1976. Gjennom årene har de vært aktive i nærmiljøet, så vel som på landsbasis, og per i dag har klubben 63 medlemmer. Aktiviteten er størst i Trondhjem, da mange av de aktive medlemmene er studenter.

Hvert år arrangerer de natturnering for alle 4H-ere over 12 år, når det er fylkesleir, sørger de for miljøtorg med kiosk og sosial aktivitet, de har et volleyball-lag i bedriftsserien, og gjennom året har de flere sosiale samlinger, som hytteturer og diverse «action» i Trondhjem.

Nå feirer STÆA 40-årsjubileum, og det foregår i Børsa den 5. november. Av den grunn ønsker de å samle så mange av medlemmene (både nåværende og tidligere) som mulig, til en skikkelig festaften.

De ønsker også å komme i kontakt med folk som har minner om STÆA og 4H. Historier, bilder, historisk materiale ... Uansett hva du har av minner fra sosial aktivitet, kreativ faenskap, og / eller vennskap; ta kontakt med Astrid Wehn (wehn.astrid@gmail.com).