Innsamlinga til årets tv-aksjon skjer søndag 23. oktober. I år går aksjonen til Røde Kors og deres arbeid for å redde liv og gi omfattende helsehjelp til noen av de mest sårbare i verden – sivile rammet av krig og konflikt.

Pengene skal sikre livsviktig hjelp til mer enn to millioner mennesker som trenger medisiner, helsehjelp, rent vann og mat.

Norges ordførere leder over 500 tv-aksjonskomiteer.

– Bøssebærere vil gå rundt i Orkdal søndag ettermiddag. Vi håper at de blir tatt godt imot, sier ordfører i Orkdal, Oddbjørn Bang (Sp).

I dag (torsdag) skal han selv i aksjon. Sammen med varaordfører Jørgen Indergård (Orkdalslista) og Finn Hoff (Ap) tilbringes store deler av dagen i telefonen.

– Vi tre skal ringe rundt til næringslivet i kommunen. Vi skal spørre om de vil bidra til tv-aksjonen. Vi regner med å ringe i overkant av hundre bedrifter, forteller Bang.

Ringekampanjen foregår kun på torsdag. Telefonlister har de innhentet fra Orkdal næringsforening.

– Vi oppfordrer næringslivet til å bidra. Og de som vi ikke ringer, kan selvsagt også være med på innsamlinga. Info om kontonummer finner man om man søker etter tv-aksjonen på nett, poengterer ordføreren før han kaster seg på telefonen igjen.