– I et mindre format denne gang, men likevel en helaften med drivende god musikk, sier Olav Berg, mannen bak Oktoberrock.

Tilbakemeldingene etter årets arrangement var gode, og mange lot seg imponere av Divin’ Ducks.

– De tok publikum med storm, sier Berg. Som like godt ringte bandet og hørte om de kunne tenke seg å komme tilbake til Orkdal, noe de lovte på strak arm. Lørdag 19. november er de derfor å høre på nytt, denne gangen i Grøtte samfunnshus.

Bautaer

«Vi spiller fet rock slik rock bør spilles», har vokalist, gitarist og showmann i Divin’ Ducks, Morten Hjøllo, fortalt ved flere anledninger.

Det er virkelig en av bautaene i norsk rockehistorie Berg har hentet tilbake. Bandet, som er fra Oslo, platedebuterte så tidlig som i 1988. De spiller rockelåter med røtter fra klassisk rock. Musikken til Divin’ Ducks er inspirert av 70-tallsrock som ZZ Top, Status Quo, Deep Purple og Lynyrd Skynyrd. Navnet har de for øvrig hentet fra en blueslåt av Johnny Winter.

Lokale helter

Det andre innslaget denne novemberkvelden er også et band med lang fartstid i bransjen. Orkangerbandet The Boogiemen Incorporated ble etablert i 1991 og består i dag av Ola Kroken på vokal og gitar, Roger Wuttudal på gitar, mens Jon Slørdal spiller bass og Inge Hanshus tar seg av trommesettet.

The Boogiemen Inc. har alltid vært tro mot sin lidenskap og kjærlighet for rock’n’roll-musikken, og holdt seg trofast til sjangeren, i stedet for å skifte etter de stadig skiftende musikalske trendene. Bandet er opptatt av sine musikalske røtter, og hevder hardnakket at en Chuck Berry-intro fungerer like bra i 2016 som i 1955.

Det er Oktoberrock-staben som står som arrangør, og de har fått med seg Orkla FK til vakthold og servering.

– Det blir tett og god atmosfære i Grøtte samfunnshus som rommer 300 personer, lover Olav Berg, som opplyser at billettsalget allerede er godt i gang.