ORKDAL: En kvinne i 20-åra fra Orkdal er i Frostating lagmannsrett dømt til 90 timers samfunnsstraff for legemsbeskadigelse. Subsidiær fengselsstraff er 90 dager.

Dette er samme reaksjon som Sør-Trøndelag tingrett, en dom kvinnen anket over bevisbedømmelsen under skyldspørsmålet. Anken ble først avvist i lagmannsretten, en avgjørelse som seinere ble omgjort.

Grunnlaget for saken er en episode på en privatfest tidlig på morgenen i januar i fjor. Tiltalte slo/kastet da en flaske i hodet på en annen kvinne. Handlingen ble framprovosert av at tiltalte selv fikk et slag/klaps i bakhodet av kvinnen som er den fornærmede i saken.

Lagmannsretten anfører at bruk av ei flaske anses som særlig farlig redskap, og er ikke i tvil om at dette ble brukt til å slå fornærmede. Hun fikk kuttskader og måtte sy.

Kvinnen skulle normalt ha blitt dømt til ubetinget fengselsstraff, men omstendigheter i saken gjorde at både tingretten og altså nå lagmannsretten under tvil landet på at samfunnsstraff er riktig reaksjon. Dommen var enstemmig.