Neste torsdag skal Thamsprisen deles ut for første gang.

Det er Orkladal næringsforening som star bak Thamskonferansen, som arrangeres for fjerde gang den 27. oktober.

Nytt av året er at det deles ut en pris, Thamsprisen, som skal gå til personer, bedrifter eller organisasjoner som på en særskilt måte har bidratt til utvikling, kompetansebygging og sysselsetting i denne regionen.

– Vi har fått inn 13 gode forslag, og har nå valgt en vinner som vil bli offentliggjort på konferansen, forteller Ove Snuruås, som er leder i Orkladal næringsforening.

Spennende foredragsholdere

I år som i fjor er det et knippe spennende foredragsholdere som kommer til kulturhuset i Orkdal. Her er årets foredragsholdere:

* Silje Landevåg, gründer av/daglig leder for Getinspired.no, et netthandelsfirma som har gitt arbeid til 30 unge mennesker i Trondheim.

* Elin Ørjasæter, forfatter, litteraturkritiker, foredragsholder og samfunnsdebattant.

* Jan Ludvig Andreassen, sjeføkonomi i Eika-gruppen, og en svært ettertraktet foredragsholder.

* Mia Törnblom, tidligere heroinist og kriminell som har gjort stor suksess som forretningskvinne, blant annet som forfatter av flere selvhjelpsbøker.

* Ståle Gjersvold, toppsjef i Trønderenergi i en tid med store endringer. Har markert seg som en tydelig samfunnsdebattant.

* Frank Aarebrot, professor og politisk kommentator. Han er blant forskerne som er mest sitert i media.

Det vil også bli to «sofasamtaler». I den første deltar Jan Ludvig Andreassen, Silje Landevåg, Ingvill Kvernmo og Dag Olav Løseth, mens Elin Ørjasæter, Frank Aarebrot, Anders Morken og Guro Angell Gimse er med i den andre.

– Vi er stolte over å ha så sterke navn på blokka. Dette er sjuende gang næringsforeninga arrangerer konferanse, og fjerde gang som Thamskonferansen. Det holder på å bli en merkevare, det merker vi, sier Snuruås.