I midten av august vedtok hovedutvalg forvaltning i Orkdal kommune at eieren av rotet på Fannrem-eiendommen like bak mølla må betale 2500 kroner uka i tvangsmulkt, dersom opprydding ikke har skjedd innen 30. september.

Disse bildene viser hvordan det ser ut i dag, onsdag 26. oktober.

– Prinsipielt forventer utvalget at de politiske vedtakene blir fulgt opp, sier Rasmus Skålholt (Sp), leder for hovedutvalg forvaltning.

Det er rådmannen (staben til rådmannen) som skal følge opp politiske vedtak.

– Vi har ikke vært der og sjekket. Det må følges opp, men vi har ikke hatt tid ennå, sier Atle Wormdal, saksbehandler for denne saken i kommunen.

Han sier at det verste rotet på eiendommen var kjølediskene, som i verste fall kan lekke og påvirke miljøet negativt. Men den gamle lastebilen, et båtskrog i stål, trailerhengeren og gamle bildekk, som fortsatt står der, er heller ikke med på å «forskjønne» bildet.

Bruktbilsalget på eiendommen har ingenting med oppryddingskravet å gjøre.

– Jeg har ikke snakket med noen i rådmannens stab, men jeg imøteser en forklaring. Jeg forventer at rådmannen i første omgang orienterer meg som utvalgsleder, og deretter hele utvalget, sier Skålholt.

– Hva tenker du om at de ikke har hatt tid til å følge opp vedtaket?

– I forhold til bildet avisa viser meg, ser ikke dette bra ut. Jeg har ikke vært på stedet selv og kikket. Men rådmannen må prioritere dette, hvis ikke mister vi troverdighet ute blant folk, svarer Skålholt.

– Hva skjer i forhold til tvangsmulkt dersom det konkluderes med at eiendommen ikke er ryddet, jamfør vedtaket hovedutvalget har gjort?

– Jeg tolker det dithen at gebyret gjelder fra 1. oktober, sier Sp-politikeren.

Kommunen har over flere år forsøkt å følge opp forurensningssituasjonen på eiendommen på Fannrem. Det har vært ulike leietakere av bygningene på eiendommen, et steinkast unna «Kjøttskjærern», og det har samtidig rådet usikkerhet om hvem som har vært ansvarlig for avfallet.

Allerede i januar i år mottok eier av eiendommen et brev fra Orkdal kommune: Rydd opp! Like etter kom det et svar om at ryddearbeidet var vanskelig i vinterhalvåret.

Jan Tore Jonli driver bruktbilsalg på eiendommen, hvor han er leietaker.

- Vi har tilbudt eieren av eiendommen å rydde opp, men de har takket nei, og nå går det mot en ny vinter. For bruktbilsalget vårt har det vært bedre hvis det har vært ryddet her, sier han.