Jarl Gjønnes ble i går den første som fikk tildelt Thamsprisen. Gjønnes er daglig leder for Orkel AS, en bedrift som i 2019 kan feire 70-årsjubileum.

Eventyret om familiebedriften startet da Johan Gjønnes i 1949 kjøpte et sveiseapparat for å kunne reparere naboenes kjelker og sykler.

I dag er Orkel en høyteknologisk bedrift som eksporterer landbruksmaskiner over hele verden.

Mønsterbedrift

Det var styreleder i Orkladal næringsforening, Morten Brataas, som overrakte prisen.

– Årets vinner oppfyller på flere vis de kriteriene som ligger til grunn for prisen. Han har på forbilledlig vis videreført bedriften som hans far i sin tid startet, til å bli en mønsterbedrift med stor suksess både i nasjonalt og internasjonalt marked. Det har vært sentralt for juryen at vinnere ikke har vilt på sine laurbær, men har satset bedriftens og personlige midler på å være innovativ, og har synliggjort både gode gründeregenskaper og evne til god drift, sa Brataas.

Roste de ansatte

Det var en blidspent Gjønnes som kom fram på podiet for å ta imot 25 000 kroner og en plakett designet av Allsidig design.

– Dette verdsetter jeg veldig høyt. Det er artig å bli lagt merke til og satt pris på, sa Gjønnes og ga æren til de ansatte ved bedriften.

– Det er selskapet og de ansatte som har bidratt til at dette kunne skje, jeg er bare en brikke, sa Gjønnes som avsluttet med at prisen var en inspirasjon for folket hos Orkel.

Les mer om Thamskonferansen i ST fredag.