Styrene i Orkdal Sparebank og Meldal Sparebank besluttet onsdag 9. november å innlede samtaler med sikte på en sammenslåing av de to bankene.

Målet med en sammenslåing er å styrke bankenes lokale konkurransekraft, lønnsomhet, samt ytterligere styrke bankenes evne til å bidra til utviklingen av sine lokalsamfunn, står det i pressemeldinga som ble sendt ut onsdag kveld.

Meldal Sparebank og Orkdal Sparebank har sterke markedsposisjoner i sine lokalsamfunn. Det er en sentral premiss for styrene at denne posisjonen videreføres og forsterkes.

Bakgrunnen for drøftelsene om en sammenslåing av de to lokale sparebankene, er ifølge pressemeldinga, som er underskrevet av banksjef i Orkdal sparebank, Dag Olav Løseth, et ønske om å være i førersetet i møtet med en stadig mer krevende fremtid.

Banken ønsker å videreutvikle sterke og kompetente fagmiljøer og være en god og attraktiv arbeidsgiver. Dette ansees som viktig for fortsatt å kunne opprettholde konkurransekraft, samt fortsatt å kunne bidra til utviklingen av lokalt næringsliv og aktive lokalsamfunn.

Styrene har lagt som premiss for en sammenslåing at arbeidsplassene opprettholdes. Navnet på en sammenslått bank er ikke fastlagt og vil bli offentliggjort på et senere tidspunkt.

Basert på bankenes regnskaper per tredje kvartal i år, vil den sammenslåtte banken ha en forretningskapital på ca. 9,5 milliarder kroner med 64 ansatte.

Det legges opp til at de respektive generalforsamlinger endelig behandler en avtale om sammenslåing i første kvartal 2017 med påfølgende søknad om godkjenning fra myndighetene.

Administrerende banksjef i Orkdal Sparebank, Dag Olav Løseth, vil bli foreslått som administrerende banksjef i den sammenslåtte banken. Det vil videre bli innstilt på at styreleder i den sammenslåtte banken kommer fra Meldal Sparebank.

Administrerende banksjef i Meldal Sparebank, Odd Ivar Bjørnli, har ytret ønske om redusert ansvar etter 44 år i bank hvorav 36 år som banksjef.

Meldal Sparebank. Arkivbilde