Aksjonsgruppa for ny E39, har på utradisjonelt vis fått audiens hos politikerne i transport- og kommunikasjonskomiteen på Stortinget.

Det har i to uker nemlig pågått en strikkaksjon for å skape blest om behovet for oppstartmidler for Stormyra-Betna. Aksjonistene - og flere til - skal strikke gulstripe på de ca 25 kilometerne der det mangler gulstripe.

De håper å påvirke slik at det bevilges penger når endelig statsbudsjett skal behandles i desember.

- 17. november skal vi møte politikerne i komiteen, forteller en entusiastisk Solvår Skogen Sæterbø i gruppa.

Helga Hjorthol og Tora Vaagan Hofset fra Hemne er i tillegg med i delegasjonen som reiser til Oslo. Dermed kan det slås fast at denne gruppa bestående av lokale entusiaster fikk til det som lokale politikere har fått avslag på - å få komme til Oslo for å tale E39s sak.

- Vi synes dette er stort og håper det hjelper saken. Få også med at flere lokalpolitikere har vært døråpnere for oss, sier Helga Hjorthol.

Ingen vet hvor mange meter gulstripe som er strikket.

- Vi aner ikke, men vi skal ha ei innsamling på søndag. Da håper vi at alle som har strikket kommer til Otnes, sier Sætherbø, og legger til at det er langt flere enn beboere i de to berørte kommunene som har bidratt.

Stormyra-Betna går fra Hemne til Halsa. Strekningen Staurset-Renndalen er allerede ferdig.

To fylkeskommuner har forskuttert til sammen 50 millioner kroner for å styrke muligheten for oppstartmidler. Dette er også en trumf som aksjonistene har i ermet.