Mannen i 40-åra, som forrige torsdag ble pågrepet og siktet for vold i nære relasjoner og uforsvarlig oppbevaring av våpen, er i første omgang varetektsfengslet fram til i dag (fredag) klokka 16.

Klokka 14.30 i dag er det imidlertid nytt fengslingsmøte. Da skal tingretten ta stilling til om mannen fortsatt skal sitte i varetekt.

Politiadvokat Bente Lind ved Trøndelag politidistrikt opplyser til adressa.no at de nå begjærer den siktede mannen fengslet i en ny periode.

- Vi ber om fire uker i varetekt, sier Lind, og legger til at de mener at det foreligger både gjentagelse- og bevisforspillelsesfare i saken.

Dagen etter pågripelsen vedtok tingretten to uker i varetekt for mannen. Denne kjennelsen anket han til lagmannsrette. Da ble varetektstida redusert til omtrent det halve.

Den angivelige volden han er anmeldt for, skal ha skjedd flere år tilbake i tid. Og det var i kjølvannet av meldinga til politiet at hjemplassen hans ble ransaket, og hvor politiet fant 31 våpen, over 100 000 kuler av ulik kaliber og 200 kilo sprengstoff.