Måtehold eller ikke, det er viktig å unne seg noe godt i førjulstiden også, men jeg har valgt å tone det ned til en enkel å god dessert basert på enkle ingredienser, som ikke minst er rask å lage. I dag lager jeg pærer som er kokt i en lake bestående av vann, pære- / cognaclikør, og nellikspiker – for å gi en smak av jul, og en krem bestående av en italiensk kremost og appelsinskall.

De kokte pærene

4 skrelte pærer

4 ss brunt sukker

5 nellikspiker

4 dl vann

1 dl Xantè (pærelikør laget med cognac)

Kremen

1 beger mascarponeost (italiensk kremost)

2 ss brunt sukker

Revet skall av ½ appelsin

3-4 ss fløte

Slik gjør du det

Kok opp sukker, nellikspiker, vann og xante. La dette koke ca. 5 minutt.

Del pærene horisontalt i to, den nederste og tykkeste delen deles i terninger på 1x1 cm, og legges i laka.

Legg så toppdelen av pæra oppi laka.

La alt dette trekke til det er mørt, det tar ca. 10-15 minutt, og har du tid kan den godt avkjøles i laka og ligge til neste dag.

Bland så et beger med mascarponeost med 2-3 ss fløte og 2 ts med brunt sukker. Pisk dette til en luftig krem.

Laken kan du servere som en saus ved siden av.