Mandag ettermiddag la flertallsgruppa (Sp, Orkdalslista, H, V, KrF, Frp, Pensjonistpartiet) i Orkdal kommune fram en stor nyhet til alle i orkdalsregionen: Det nye folkehelsesenteret i Idrettsparken skal stå ferdig klar til bruk i 2019.

- Dette er det største byggeprosjektet i Orkdal kommune noensinne, fortalte ordfører Oddbjørn Bang (Sp) og la til at planlagt byggestart er allerede i 2017.

Saken skal behandles i formannskapet kommende onsdag i tilknytning til 2017-budsjettet og handlingsprogrammet for perioden 2017-2020.

- Dette vil bli banket gjennom både på onsdag og i kommunestyremøtet 21. desember, fastslår flertallsgruppa, som møtte mannsterk under pressekonferansen på rådhuset.

Prosjektet har en totalkostnad på 310 millioner kroner. Men med refusjon på moms (25 mill.), spillemidler/tilskudd (40 mill.), avsetning i budsjett i åra framover (30 mill.), bruk av eiendomsfond (60 mill.) og eiendomssalg i perioden 2017-2020 (20 mill.), vil lånet (over 40 år) bli på 135 millioner kroner.

Samtidig med at nyheten ble kjent på STs nettsider, ble det også lagt ut en uhøytidelig spørreundersøkelse sammen med saken om leserne synes det er riktig å starte bygging nå. I løpet av drøyt ett døgn har det kommet inn godt over 800 svar.

HER KAN DU GI DITT SVAR

Drøyt 70 prosent mener det er på tide. 14 prosent uttrykker bekymring over at kommunen ikke har penger til et slikt prosjekt, mens 12 prosent har trykket på "dette er stormannsgalskap". Kun tre prosent sier det er best å vente med bygging av badeanlegg i 5-10 år.