Varmepumpefirmaet Siko AS åpner snart kontor ved rundkjøringa på Bårdshaug.

- Torsdag 1. desember åpner vi kontoret. Da skal vi ha på plass en utstillingsvegg med varmepumper, her forklarer Knut Ole Laksøyen (42) fra Fannrem, som driver firmaet sammen med Sindre Bakke (46) fra Svorkmo.

Laksøyen, som kanskje er mest kjent som humorist gjennom blant annet figuren Tander Bakli, drev med salg og montering av varmepumper for 13–14 år siden. Siden jobbet han også som elektriker i YIT (nåværende Caverion). Her hadde han Bakke som sjef. Sistnevnte jobber i dag offshore hos Reinertsen.

Laksøyen og Bakke «tok opp tråden» da de i fjor ble hyttenaboer. Og da mangeårig varmepumpeleverandør Trond Bjøntegaard samtidig avviklet drifta i orkdalsregionen og flyttet til Elverum, overtok duoen kundelista (service på varmepumper) hans med 400 navn – og lokalmarkedet.

Hovedgeskjeften til Siko AS, som ble etablert i april i år, blir service på luft-til-luft-varmepumper (alle slags merker) i Orkdal og nabokommunene. I tillegg skal de også selge og montere.

- Det er Toshiba-varmepumper vi primært selger. Men i og med at Bjøntegaard hadde Mitsubishi, selger vi det også, sier Laksøyen.

Det er han som kundene får mest med å gjøre. Kollegaen Bakke skal fortsette i jobben på plattform, men vil bidra når han er på land.

- Fra 1. desember blir vi å treffe på kontoret hver tirsdag. Planen er etter hvert å ha to faste åpningsdager i uka, sier Laksøyen.

- Er varmepumpe fortsatt in som varmekilde?

- Å, ja. Det finnes snart nesten to varmepumper i hver bolig. Og nå er det også like vanlig på hytta. Og det nye er at når folk bytter ut den gamle varmepumpa i huset, setter de den gamle i garasjen slik at den blir frostfri, forteller han.

- Så du tror markedet for service og salg er der?

- Det står mange tette varmepumper rundt omkring i dalføret, smiler Laksøyen og legger til at ved salg av varmepumper vil de alltid inn i boligen eller bedriftslokalet på befaring først.

Kontoret som Siko AS åpner 1. desember, ligger et steinkast unna Amfi-senteret på Bårdshaug.