Mandag ettermiddag offentliggjorde flertallsgruppa (Sp, Orkdalslista, V, H, Frp, KrF og Pensjonistpartiet) i Orkdal kommune at badeanlegget i Idrettsparken skal stå ferdig i 2019, i strid med rådmannens forslag. Pris: 310 millioner kroner.

Saken kom som en lekkasje i forhold til 2017-budsjettet, som skal legges fram i formannskapsmøtet på onsdag denne uka.

Nøyaktig ett døgn senere kom ordfører Oddbjørn Bang (Sp), på vegne av flertallsgruppa, med nye lekkasjer.

Dette skal det settes av penger til neste år:

* Nytt torg i Orkanger sentrum: Det er NTNU-studenter som har utarbeidet planene. Prosjektet forventes å ferdstilles neste år, og det settes av én million kroner til formålet.

* P-plass ved Moe kirke: Sterkt ønsket av kirkelig fellesråd. Det settes av 330 000 kroner. Gjøres ferdig i første halvdel av 2017.

* P-plass for skiutfart i Solsjøbygda for 64 biler: Vei i området er allerede oppgradert. Det settes av 232 000 kroner. Gjøres ferdig i første halvdel av 2017.

* Fullfinansiering av reguleringsplan for Ustjårsvegen: Det er allerede satt av 300 000 kroner. Nå settes det av 200 000 kroner ekstra. Viktig tiltak for å komme i gang med boligbygging der oppe.

– Alt dette er prosjekter som rådmannen ikke har funnet plass til i 2017-budsjettet, men som vi (flertallsgruppa) tar med likevel. Vi ønsker å bruke litt mer penger enn det rådmannen har foreslått, sier Bang.

PS! Les mer om saken i onsdagens papiravis.

Slik ser vinnerutkastet til nye Orkanger torg ut, det er tegnet av NTNU-studenter. Konstruksjonen skal tjene som scene og sitteamfi.