Torsdag i forrige uke ble en mann i 40-åra pågrepet av politiet på vei hjem fra jobb et annet sted i landet. Mannen ble siktet for vold i nær relasjon og for ulovlig oppbevaring av våpen og sprengstoff.

Fredag i forrige uke ble mannen varektektsfengslet i fire uker av Sør-Trøndelag tingrett, men han anket kjennelsen. Onsdag formiddag kom Frostating lagmannsrett med sin kjennelse: Fengslingen begrenses til to uker. Mannen blir sittende i varetekt fram til fredag 9. desember.

Lagmannretten frykter siktede kan ødelegge bevis ved å påvirke personer som skal avhøres angående våpensamlingen. Den mener også mannen kan benytte muligheten med å kvitte seg med våpen, ammunisjon som eventuyelt befinner seg på eiendommen.

Forsvarer ba om at mannen måtte løslates.

Siktelsen om ulovlig opbevaring av våpen og ammunisjon gjelder ifølge lagmannsretten oppbevaring i et ulåst våpenrom og i en ulåst låve. Våpnene som er beslaglagt har han våpenkort for, tilhører hans far, eller de er ikke registreringspliktige.

Mannen nekter også for at han har gravd ned sprengstoff på gården. Han hevder det dreier seg om rykter.

Det gjenstår vitneavhør i saken knyttet til våpnene. Og det er foreløpig ikke gjort rede for hvordan og hvorfor han har ervervet seg såpass store mengder.

Lagmannsretten er enig i at det foreligger skjellig grunn til mistanke når det gjelder familievoldsiktelsen. Men: Den er ikke enig i at det foreligger fare for at mannen vil begå lignende handlinger overfor familiemedlemmer dersom han løslates.