Denne saken er endret etter å ha blitt felt i Pressens Faglige utvalg.

Torsdag 24. november ble en mann i 40-åra pågrepet av politiet på vei hjem fra jobb på et annet sted i landet. Mannen ble siktet for vold i nær relasjon og for ulovlig oppbevaring av våpen og sprengstoff.

Forsvaret fryktet at sprengstoffet ville gå av og detonerte derfor seks ladninger på hjemstedet til mannen. Siden startet søket på eiendommen.

Det ble funnet 31 ulike våpen, 200 kilo sprengstoff og over 100 000 kuler (ammunisjon).

Mannen sitter nå i varetekt fram til fredag 9. desember. Årsak: Fare for bevisforspillelse, blant annet ved at han kan kvitte seg med våpen/sprengstoff som eventuelt ikke er funnet så langt. Forsvarer ba om at mannen måtte løslates.

Siktelsen om ulovlig oppbevaring av våpen og ammunisjon gjelder ifølge lagmannsretten oppbevaring i et ulåst våpenrom og i en ulåst låve. Våpnene som er beslaglagt har han våpenkort for, tilhører hans far, eller de er ikke registreringspliktige.

Det siste funnet som er gjort skal være en del uniformseffekter. I tillegg er det funnet litt mer ammunisjon.

- Vi etterforsker fortsatt saken. Vi kartlegger beslag og har kontakt med Forsvaret, opplyser Randi Fagerholt til ST.

- Blir det gjort ytterligere søk på eiendommen til mannen ved Svorkmo?

- Det vurderes fortløpende, svarer hun.

Mannen nekter ifølge kjennelsen fra lagmannsretten for at han har gravd ned sprengstoff på gården. Han hevder det dreier seg om rykter.

Det gjenstår vitneavhør i saken knyttet til våpnene. Og det er foreløpig ikke gjort rede for hvordan og hvorfor han har ervervet seg såpass store mengder.

Lagmannsretten er enig i at det foreligger skjellig grunn til mistanke når det gjelder familievoldsiktelsen. Men: Den er ikke enig i at det foreligger fare for at mannen vil begå lignende handlinger overfor familiemedlemmer dersom han løslates.