Regionrådet for Orkdalsregion ber regjering og storting om å imøtekomme nordmørskommuners ønske om annen regiontilhørighet. Rådet ber også om at fylkestingene i Nord- og Sør-Trøndelag hilser de aktuelle kommunene på Nordmøre velkommen, og at de sørger for at det etableres en god dialog med sikte på reell involvering og samhandling fram mot en positiv avklaring.

- Orkdalsregionen registrerer med stor positiv interesse at flere kommuner på Nordmøre nylig har signalisert et ønske om å endre regiontilhørighet til Trøndelag, sier leder for regionrådet, orkdalsordfører Oddbjørn Bang.

Han viser til at regionrådet tidligere har vedtatt en uttalelse der de mener dette er naturlig og ønskelig, og sier de i dag på nytt vil hilse de aktuelle kommunene velkommen.

- Vi har registrert at både stortinget og regjeringen har uttalt viktigheten av mer funksjonelle og attraktive bo-, arbeids- og serviceregioner. Samfunnet står overfor nødvendige omstillinger innenfor samfunn- og næringsliv og da er det viktig at vi har gode og funksjonelle regioninndelinger. En endring av regiontilhørighet for de kommunene på Nordmøre som ønsker dette, vil imøtekomme dette på en god måte. Disse kommunene vil sammen med kommunene i Orkdalsregionen utgjøre et område i Trøndelag med store utviklingsmuligheter som ikke hemmes av en lite funksjonell fylkesgrense, sier Bang.