I et forskningsprosjekt der målet er å utvikle smakfulle produkter av sau og lam, har forskerne blant annet gjennomført smakstester med Nofimas sensoriske panel, profesjonelle smaksdommere og vanlige forbrukere. Hovedkonklusjonen er at sauekjøtt har stort potensial i markedet.

Ifølge forskerne viser undersøkelser at mange i blindtest ikke smaker store forskjellen mellom sau og lam, og de fleste syns det smaker like godt.

I testen fikk 90 forbrukere smake på tre prøver lammekjøtt og tre prøver med sauekjøtt. Alle prøvene ble hentet fra lår på dyrene. Noen av forbrukerne i studien forvekslet lam med svinekjøtt, og sau med storfe. Ingen av prøvene hadde utslag for ullsmak, som fårekjøttet har en tendens til å ha et rykte som.

Studiet er en del av del av et større Forskningsrådsprosjekt med mange samarbeidspartnere; Nortura, Animalia, Norges miljø- og biovitenskapelige universitet (NMBU) og Nofima. Prosjektet er finansiert av Norges forskningsråd og Nortura.